Fırında Karnıbahar

Fosfor ve vitamin bakımından çok zengin olan karnabaharı,haftada bir kez yaparım,çocuklarımın severek yediği bir tariftir,sizlerle paylaşmak istedim..

Malzemeler:

  • 1 tane Orta Boy Karnabahar
  • 150 gr Margarin
  • 1 Su Bardağına Yakın Un
  • 6 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
  • Tuz

firinda karnibahar1

YAPILIŞI : Karnabaharın dış yapraklarını temizleyin,bu arada tuzlu su koyun bir tencereye,kaynamaya başlayınca ,içine atıp karnabaharı haşlayın(çatal batacak kıvama gelinceye kadar) .Başka bir tencerede margarini eritip, un ile kavurun.(soğuttuğunuz karnı baharı, çiçek çiçek ayırın) Un sararınca yavaş yavaş sütü ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.

Benzer Tarifler

Cevizli Karnabahar Salatası

Cevizli Karnabahar Salatası

MALZEMELER (4 kişilik) 1 Karnabahar 1 Su Bardağı Yoğurt 2 Yemek Kaşığı Mayonez 1 Diş Sarı Devamı

kıymalı Soslu fırında Karnıbahar

kıymalı Soslu fırında Karnıbahar

Karnı bahar sevdiğim bir sebzedir. Tencere yemeği olarak yaparım genelde. Sağ olsun Melek ablam, fır Devamı

Karnabahar Pane

Karnabahar Pane

MALZEMELER (6 kişilik) 1 küçük karnabahar 2 yumurta 2 yemek kaşığı süt Yarım çay bardağı soda Devamı

“ Fırında Karnıbahar ” tarifi için İlk yorumu siz yapın

Bu tarif için yorum yapın

.