El Açması Kol Böreği

El açması kol böreği yapacağınız zaman, fırın tepsisine yağlı kağıt sermek yerine tepsiyi yağlayın. Zira el açması hamur daha zor kızardığı, daha geç kızardığı için tepsiye yağlı kağıt sererseniz, böreğiniz üstü kızarmış alt beyaz kalmış hatta pişmemiş olabiliyor.

Gerekli Malzemeler:

Hamur Malzemeleri:

  • 1/2 Kilogram Un
  • 1 Tane Yumurta ile Diğer Bir Yumurtanın Sadece Akı
  • 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz

Ispanaklı Harç İçin Malzemeler:

  • 1 Kilogram Ispanak
  • 3 Tane Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • Birer Çay Kaşığı Tuz ve Karabiber

Üzeri İçin Malzeme:

  • 1 Tane Yumurtanın Sarısı
  • Susam ve çörek otu

el açması kol-boregi


El açması kol böreği:
Geniş bir yoğurma kabının içine hamur malzemelerini alın 10 dakika boyunca yoğurun. Ardından üzerine temiz bir havlu serin ve börek hamurunu dinlenmek üzere kenara kaldırın. Ardından böreğin iç harcı için olan ıspanakları iyice yıkayın ve ince ince kıyıp bir tavaya alın. Üzerine soğanı küp küp doğrayın ve yağ ile tuz ve karabiberi döküp karıştırın. Ispanaklı harcı ocağa alarak hafifi soteleyin ve içine haşlanmış olan patatesi ellerinizle ovarak ilave edin. Son olarak da nane, tuz ve karabiberi döküp iç harcı ocaktan alın.
Dinlenmiş olan hamuru unlanmış mutfak tezgahını alın ve 6 eşit parçaya ayırıp, her birini merdane ile açıp, içlerine iç harcından dökün. Ardından rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine döşeyin. Üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otlarını serpin ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

“ El Açması Kol Böreği ” tarifi için 1 Yorum Yapılmış

  1. aynur mursalova

    harika gozukuyor.ama kiymalisi da guzel olurdu.Mutlaka yapacagim.

Bu tarif için yorum yapın

.